Om oss.

Først litt om oss selv, Harald er fødd i Finnmark, men vokste opp på Rekdal, som er en liten bygd i Vestnes kommune. Sigrun er fødd og oppvokst på Rønneberg i Eidsdal, som er ei bygd i Norddal kommune. De første åra etter at vi giftet oss hadde vi ikke hund. Vi flyttet til østlandet i 1986, etter fem år bygde vi hus og flyttet til Kløfta.
Så vår første Shetland Sheepdog fikk vi i 1991, den kjøpte vi av Inger og Jan Nyberg, vi hadde da bodd fire måneder på Kløfta. Vi var ikke de ivrigste i utstillingsringen til å begynne med, men etterhvert har det blitt mange utstillinger på oss.    

                                                

 Kennelnavn:

I 1993 vart det planlagt valpekull, det ble bare en tricolour valp. Så var vi igang, det ble søkt om kennelnavn, våren 1994 vart det godkjent av NKK. Det ble  planlagt nye valpekull , våren 1995 ble tre soble valper født,og vi tok av en valp "Freja". Året etter ble det et nytt valpekull tre soble valper denne gangen også. Vinteren 1997 var det "Freja" som skulle ha valper, det ble en tricolour valp.  Etter flere år uten valper, så ble det nye kull i 2009, "Emma" fikk tre nydelige soble valper. Våren 2010 fikk "Juni" seks tricolour valper, og på høsten fikk "Emma" fem soble valper. Januar 2012 fikk "Alice" sitt første kull tre soble valper, men det gikk ikke så bra med dette kullet, i løpet av 9 mnd. så var alle døde. Høsten 2012 fikk "Juni" 3 soble valper.

  

    Tillitsverv:

Våren 1993 ble Harald valgt inn i styret til NSSK som styremedlem. Ved neste generalforsamling ble det opprykk til nestformann, det vervet hadde han til 1998. Fra 1995 til og med 1997 hadde Sigrun NSSK's minimarked. Sommeren 1999 til våren 2003 var Harald klubbkontakt i Møre og Romsdal. Våren 2004 ble Harald valgt til formann i Vestnes Hundeklubb. Har  i 2012 fortsatt flere verv i hundemiljøet.

  Ny adresse:

Etter tretten år på Østlandet flyttet vi våren 1999 til Vestnes kommune. Vi har kjøpt oss hus på Hagneset som ligger i gangavstand fra kommunesenteret.

  Hunder i dag: 

April 2009 vart det igjen valpekull her hos oss, så da tok vi av en ny valp "Alice". Februar 2008 fikk vi "Juni", hun kommer fra Gunnhild og Magnus Arne Otterlei i kennel Havly. Januar 2005 hentet vi "Emma", hun kommer fra Grete Olavessen og Paul Rilatt i Lyngvetun's kennel. I 2001 kjøpte vi en tricolour tispe "Sara" fra Ingrid og Frode Myklebostad i Tooniehill Kennel. Vi har i dag fire hunder  "Sara", "Emma" , "Juni" og        " Alice", som vi reiser på utstilling med. "Freja" har gjordt det meget godt i utstillingsringen, både i åpen-, og veteranklassen, hun har klart å få veteran prisen i 2002. "Sara" har også begynnt veldig bra, hun har oppnådd den røde pris i 2002. Emma har gjordt det meget godt i utstillingsringen så langt i år, på sin første utstilling på 9 mnd.dagen ble det CERT, 1BTK og BIM, 14 dager senere ble det CERT,  BTK, BIR og 1BIG. "Juni" har gjort det meget bra på valpeshow, og hun gjør det meget godt også i utstillingsringen. "Alice" har hatt en kjempe start på valpeshow, så vi er meget godt fornøyd. "Alice" ble N Uch i 2011, og gjør det fortsatt godt i utstillingsringen.